Автор: Стефан Джендов, Гласове Следвайте ни в ТелеграмПрез изминалата седмица много хора

...
Автор: Стефан Джендов, Гласове Следвайте ни в ТелеграмПрез изминалата седмица много хора
Коментари Харесай

Какво Тъкър Карлсън не разбра от интервюто си с Владимир Путин

Автор: Стефан Джендов, " Гласове "  Следвайте ни в Телеграм

През миналата седмица доста хора станаха жертва, включително и аз, на ловко основаната от опития шоумен Тъкър Карлсън лека нервност по отношение на първото изявление, което Владимир Путин дава за западна медия от повече от 2 години. Със сигурност първото от началото на военната му интервенция в Украйна. Разбира се, Путин не дава за първи път изявление на „ западняци “, а опитните наблюдаващи знаеха авансово, че Путин няма да каже нищо ново и ще преповтори значително разнообразни свои тези, които е изказвал през последните две години и които ще сглоби в едно общо обръщение.

Същината на това изявление се състои в друго. Първо, това е очевидният факт, че цялото нещо се прави напълно за американската аудитория. И се прави по-специално за нейните по-ниски пластове, за „ масовката “, по този начин да се каже, на която ѝ предстоеше за първи път да се сблъска челно с неорязаната и нефактчектната версия на Владимир Путин и неговата версия за войната в Украйна, която не е в допълнение украсена от публицистичното творчество, присъщо на „ Ню Йорк Таймс “, „ Вашингтон поуст “, Си Ен Ен, Ен Би Си, Си Би Ес, Ей Би Си и останала кохорта от нищо незначещи корпоративни съкращения, работещи по отношение на уеднаквена до милиметри пропагандна линия.

Именно по тази причина бе определен и полужурналиста от тексаски вид Тъкър Карлсън – нещо, което бе прието съвсем непосредствено от Кремъл. За страдание, в обозримо бъдеще едва ли ще бъде позволен някой публицист от Европа да беседва с Путин, тъй като, за жал, на никого в Съединени американски щати и Русия (вече) не му пука какво мислим ние, европейците, по повод войната в Украйна. А и Европейската комисия потвърди, че не умее да мисли за света към себе си, изключително откакто тя (комисията) образно показва, че се интересува доста повече от технологиите и индустриалния развой при пералните и съдомиялни машини.

Второ, Владимир Путин и сътрудниците му бяха изцяло наясно, че целия материал ще се преглежда под лупа и ще се проучва всяка дума или придвижване в него от съответните служби и хората, взимащи решенията в Съединени американски щати. А това разрешава да се изпратят директни послания към хората, които водят война посредством Владимир Зеленски (от който също като служителите в Европейската комисия безусловно нищо не зависи) с Путин в Украйна.

Ако изгледаме повторно изявлението и се опитаме да вникнем в неговия втори проект, ще видим няколко неща. Едното от тях е, че Тъкър Карлсън въобще не разбираше какво му приказва Путин и не следеше изключително добре диалога, просто тъй като въобще не му пукаше какво приказва Путин. За него беше значимо, че той е там, той е позволен и той взима това изявление, което е голям и доста значим миг за неговата персонална кариера след ерата „ Фокс “.

Самият Путин видя това и за всеки случай го ревизира още при започване на диалога, след което се отпусна комфортно се и впусна в съвсем двучасов монолог, в който очерта рамките на главните разновидности за един възможен мир и преустановяване на войната в Украйна, които Русия би приела и ги предложи на американските си „ сътрудници “ (както Путин ги нарича):
Русия е подготвена да прегледа вид на делба на територии на някаква историческа основа: Полша си прибира нейното, Унгария прибира нейното, Румъния прибира нейното, и ние прибираме нашето, което обаче е много повече от това, което имаме в този момент. Останалото сме подготвени да го признаем за суверенна Украйна, вероятно даже може да го признаем за самостоятелна страна със лична еднаквост и дори да го пуснем в Европейски Съюз и НАТО. Именно това беше смисълът на дългия исторически роман на Путин, започващ още от 8-9 век, та чак до Сталин, който взел територии от други страни, та да стане Украйна толкоз огромна. Споменът му за унгареца с бомбето, който видял по време на някаква екскурзия в Украйна на млади години, също беше детайл от това.

- Русия е подготвена да прегледа вид на мир, при който вие ни признавате това, което имаме сега, а останалото остава Украйна. Но Украйна, която е безусловно неутрална, в никакъв случай в никакви съюзи и военни блокове не влиза, всички националистически обединения се не разрешават по закон, а участниците в тях се прочистват (или арестуват). Или в общи линии същото, което ни беше и разновидността на спокойно съглашение през 2022 година, и което вие прекратихте.

- Нямаме проблем да продължим да избиваме украинската войска, до момента в който всичко в Украйна не рухне, до момента в който не я „ денацифицираме “ до основи и до момента в който тя не капитулира по натурален път. Да, това ще ни отнеме повече време и старания, ще е неприятно и за нас самите, само че ние сме подготвени да го продължим, с цел да доведем нещата до дъно. Ние с украинците сме нещо като родственици, с които сме изпаднали тежък битов скандал, само че най-после все някак ще се помирим. Защото постоянно се сдобряваме с тях. Така че си избийте от главите всевъзможни мисли, че сте съумели да ни разделили за епохи.

От тук насетне чакаме да забележим по какъв начин ще реагира американската страна. Дано единствено не ни се постанова Байдън да дава изявление на съветски публицист, с цел да разберем какъв е американския отговор. Най-малкото, тъй като не би издържал изявление повече от 20  минути, а и съществува действителната заплаха след 10-ата минута да не си спомня за какво е пратен да го дава това изявление.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР